Dzisiaj niedziela. Za oknem ładna pogoda się z robiła - jak na listopad oczywiście. Trochę ciepełka nawet jest, dlatego postanowiłam, iż na moim stole zagości jakaś kolorowa sałatka. Została cukinia, znalazłam marchew i... wziełam się do roboty.!
Muszę przyznać, że tak przyrządzony colesław smakował wyśmienicie, choć na początku miałam pewne obawy co do dostojnej pani cukinii ;)
Muszę przyznać, że tak przyrządzony colesław smakował wyśmienicie, choć na początku miałam pewne obawy co do dostojnej pani cukinii ;)
COLESŁAW Z CUKINII, MARCHWI I CEBULI
PRZEPIS (dla 2 osób)
Składniki:
- mała cukinia
- 3 marchwie
- 1 mała cebula
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka majonezu
- sól
Cukinię i marchew zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Cebulę obrać, posiekać, dodać do marchwi i cukinii. Połączyć z sokiem z cytryny, majonezem. Doprawić solą. Schłodzić w lodówce.
Ja podałam ją na obiadek z kotlecikiem i ziemniaczkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz